Monday, November 3, 2014

Set Berpantang Terbaik semestinya Shaklee!

Assalamualaikum..

Alhamdulillah semakin ramai mengenali produk Shaklee dan memanfaatkan kebaikannya :)
Hari ni Mar nak share serba sedikit mengenai set berpantang utk para ibu amalkan ketika tempoh berpantang. Ramai yg telah mencuba dan terbukti kebaikannya.

Zaman sekarang ni mar tengok ramai para ibu lebih mudah mengamalkan pantang secara moden yang mana tidak mahu mengambil sebarang herba atau jamu kerana agak leceh atau sukar didapati. Oleh itu Set Bersalin Shaklee adalah yang terbaik utk para ibu moden yang menginginkan kesihatan mereka dijaga dengan sempurna.

Set Bersalin Shaklee telah diyakini oleh para ibu di Malaysia kerana setiap supplement@ vitamin Shaklee merupakan supplement yg mudah untuk ditelan dan kesannya amat postif untuk mempercepatkan penyembuhan luka dalama mahupun luaran.


Selain itu juga Dr Zubaidi yg juga merupakan doktor pakar di dalam bidang perubatan juga mengesyorkan ibu berpantang mengambil ESP Shaklee dan Vitalea untuk membantu penyembuhan semasa proses berpantang. Anda juga boleh menjenguk blog Dr Zubaidi ye.

Apa yang menarik Set Bersalin Shaklee ini ialah ibu-ibu yang bersalin secara normal dan czer boleh mengambil setiap supplement Set Bersalin Shaklee,menarik bukan jika dibandingkan dengan pengambilan jamu dimana ibu-ibu yang bersalin secara czer tidak disyorkan untuk mengambil jamu kerna dikhuatiri luka akan lambat sembuh.

Waktu berpantang adalah waktu yang perlu dilalui oleh ibu yang baru melahirkan anak sama ada secara normal ataupun pembedahan. Dalam tempoh berpantang, tubuh ibu berada dalam keadaan yang sangat lemah dan memerlukan rehat yang cukup serta penjagaan yang rapi.

Namun begitu, terdapat beberapa kekangan yang menyebabkan si ibu tidak dapat berehat dan mengembalikan kesihatan badan dalam waktu berpantang. Justeru itu, ibu-ibu yang sedang menunggu kelahiran cahaya mata, haruslah memilih set berpantang terbaik untuk digunakan semasa tempoh berpantang supaya kesihatan diri sentiasa terjaga dan berada dalam keadaan yang maksimum walaupun banyak kekangan berlaku.

Set berpantang Shaklee merangkumi pelbagai jenis vitamin yg membantu mengembalikan kesegaran dan kesihatan yg baik buat si ibu ketika berpantang.
Set Berpantang Shaklee terdapat dua jenis Basic dan Optimum.


Di sini saya akn memperkenalkan ibu2 set berpantang yang ada . Set Bersalin Shaklee mempunyai 2 set iaitu Set Bersalin Asas, Set Bersalin Optimum • ZINC, 
 • VITA C PLUS
 • VITA LEA, 
 • B COMPLEX
Fungsi Set Berpantang Shaklee - Vitalea

Fungsi Vitalea di Dalam Set Berpantang Shaklee

 1. Multivitamin terbaik yang lengkap dengan vitamin dan mineral yang diperlukan tubuh
 2. Membantu ibu-ibu yang berpantang makan mendapat zat nutrisi sepenuhnya sepanjang tempoh berpantang
 3. Mengandungi zat besi yang penting untuk pembentukan sel darah merah bagi menggantikan kehilangan darah semasa bersalin
 4. Membantu mengekalkan zat besi di dalam susu ibu pada paras yang selamat (untuk keperluan bayi di bawah 6 bulan)
 5. Memberi stamina dan tenaga kepada ibu berpantang berjaga malam untuk menjaga bayi
Fungsi Set Berpantang Shaklee - B Complex

Fungsi B Complex di Dalam Set Berpantang Shaklee

 1. Kumpulan Vitamin B yang sangat penting dalam menjaga kesihatan saraf
 2. Memberi tenaga kepada ibu berpantang berjaga malam untuk menjaga bayi
 3. Membantu mengelakkan ibu dari tekanan / meroyan
 4. Meningkatkan tahap metabolisma ibu
Fungsi Set Berpantang Shaklee - SR Vita C

Fungsi Vita C di Dalam Set Berpantang Shaklee

 1. Bersifat “Sustained Release” iaitu 100mg Vitamin C dilepaskan setiap jam bagi memenuhi keperluan Vitamin C secara berterusan
 2. Membina antibodi tubuh ibu berpantang dan bayi melalui penyusuan susu ibu
 3. Membantu penyembuhan luka bersalin dengan cepat
 4. Meningkatkan penyerapan zat besi ke dalam tubuh
Fungsi Set Berpantang Shaklee - Zink

Fungsi Zinc Complex di Dalam Set Berpantang Shaklee

 1. Sangat penting untuk membantu penyembuhan luka dalaman dan luaran
 2. Terdapat banyak kandungan zinc di dalam ikan haruan, antara petua orang-orang tua yang membantu penyembuhan luka bersalin
 3. Mengelakkan rambut ibu daripada gugur
 

Kenapa Set Berpantang Shaklee Menjadi Pilihan Ibu-Ibu Moden?

Jaminan Shaklee

HALAL – Suplemen Shaklee telah diiktiraf HALAL dan mendapat status Halal daripada Islamic Service Of America (ISA), sebuah badan yang diiktiraf oleh JAKIM (tidak perlu semak logo halal pada produk, kerana tiada logo halal dipamerkan oleh ISA)

SELAMAT – Mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia. Untuk semakan, boleh rujuk di sini.

ASLI – Menggunakan 100% bahan semulajadi dan asli. Tiada bahan kimia. ~ Ini jaminan Shaklee “Kami Menjamin Keselamatan Tanpa Tandingan”

CEPAT – Boleh digunakan seawal 2 jam selepas bersalin. Ibu yang menyusukan anak boleh ambil set ini walaupun anak mengalami demam kuning / jaundice.

MUDAH – Tiada persediaan diperlukan untuk pengambilan set berpantang ini. Tidak perlu tumbuk, lenyek, panaskan dan sebagainya yang anda boleh namakan semasa berpantang.

SELESA – Ibu bersalin secara pembedahan boleh terus ambil set berpantang ini.

PANTAS – Penyembuhan yang pantas bagi luka pembedahan, luka jahitan dan memulihkan organ peranakan

PRAKTIKAL – Membantu ibu-ibu moden menjayakan penyusuan susu ibu secara ekslusif selama 6 bulan dan seterusnya sehingga ke 2 tahun.

CERGAS – Memberi tenaga yang diperlukan oleh ibu-ibu berpantang

CANTIK – Mengekalkan kecantikan ibu-ibu berpantang. Merupakan bonus tambahan bagi ibu berpantang, bagus untuk kesihatan kulit, gigi dan tulang

Apa tunggu lagi?
Your trusted distributor,
Mar,

No comments:

Post a Comment